Endoskopia Urologjike UOSD

Njësia e thjeshtë e departamentit të urologjisë përbëhet nga katër njësi mjekësore (3 të rolit) dhe një njësi infermierore. Njësia kryen aktivitete ambulatore (përfshirë ato instrumentale), konsulencë për repartet spitalore si dhe për dhomën e urgjencës dhe në fund kryen aktivitete kirurgjikale nën një regjim ditor-kirurgjik.

Struktura trajton patologjitë urologjike onkologjike dhe jo-onkologjike, si dhe kalkulimin urinar (pengesat cervikale-urethrale, prostatitin, cistitin, orchiepididymitin, përdredhjen e kordonit spermatik, kalkulimin renal dhe ureteral, neoplazmat e sistemit urinar dhe organet gjenitale mashkullore), me një sy veçanërisht të vëmendshëm ndaj:

 • parandalimi onkologjik (p.sh. monitorimi i PSA-së);
 • parandalimin e ngjarjeve negative në fushën e obstruksionit cerviko-urethral;
 • parandalimi i sëmundjeve inflamatore të sistemit urogjenital

Shërbimet/Aktivitetet e ofruara

Aktivitetet e ofruara janë ambulatore (vizita, kontrolle pas operacionit, konsultime për departamentet spitalore dhe të urgjencës, si dhe aktivitete instrumentale si ultratinguj të sistemit urinar, cistoskopi dhe uroflowmetri). Këto aktivitete kryhen çdo mëngjes. Së fundi, si aktiviteti kirurgjikal i hapur ashtu edhe ai endoskopik në një regjim ditor-kirurgjik.

Marrësit

Marrësit e aktiviteteve të lartpërmendura janë subjekte meshkuj dhe femra të të gjitha moshave; kryesisht dhe numerikisht, subjektet meshkuj janë më të përfaqësuar.

Si të hysh

Mënyrat e qasjes për aktivitetet ambulatore janë përmes rezervimeve në FILXHAN. Në lidhje me konsultimet si të reparteve ashtu edhe të urgjencës, kërkesa për shërbim është e drejtpërdrejtë, ndërsa pacientët për t ‘iu nënshtruar operacionit përfshihen në Sistemin Ariadne.

Orët dhe ditët e marrjes

Ditët e marrjes për çdo shërbim, me oraret përkatëse, paraqiten më poshtë:

 • konsulencë departamentale dhe PS: çdo ditë nga e hëna në të shtunë (08.00 – 14.30);
 • klinikë: e martë (vizita urologjike dhe urologji endoskopike 09.00 – 13.30 ) dhe e premte (vizita urologjike 09.00 – 13.30);
 • uroflowmetria: e mërkurë (08.30 – 13.30);
 • cystoscopies: e mërkurë (09.00- 13.00);
 • ultrazërit trans-rektal të prostatës: e enjte (09.00 – 13.00), si dhe ultrazërit e sistemit urinar gjatë aktivitetit të klinikës së Urologjisë Endoskopike.

Kontaktet

Menaxher: Dr. Tommaso Trementozzi

Cassino Office

 • Adresa: Ospedale Santa Scolastica, Via San Pasquale – 03043 Cassino (FR)
 • Aktiviteti kirurgjikal (kirurgji multidisiplinare ditore): Spitali Santa Scolastica, Via San Pasquale I° Piano – 03043 Cassino (FR)
 • Aktivitete ambulatore dhe konsulence: Spitali Santa Scolastica, Via San Pasquale Poliambulatori II° Piano – 03043 Cassino (FR)
 • Telefoni i Aktivitetit Kirurgjikal: 0776.3929411
 • Numri i telefonit ambulator: 0776.3929605
 • Emaili: urologia.polod@aslfrosinone.it

Përditësimi i fundit: 04/04/2022

Pubblicato il: 29/03/2022

Raporto një gabim në këtë faqe