Nefrologjia dhe dializa UOC Alatri-Anagni-Frosinone

UOC Nefrologjia dhe Dializa Alatri-Anagni-Frosinone është një strukturë komplekse brenda Departamentit të Spitalit.

Nefrologjia dhe Dializa e UOC-së i përgjigjet nevojave të pacientëve dhe pritshmërive shëndetësore të qytetarëve, siguron ndërhyrje parandaluese dhe trajtimi, duke eliminuar barrierat kulturore, gjuhësore dhe socio-ekonomike.

Objektivi parësor është krijimi i një plani strategjik të ndërlidhjes me strukturat e ndryshme territoriale për të garantuar një vazhdimësi të kujdesit të tillë që të rrisë cilësinë e jetës së pacientëve.

Shërbimi ynë ka për qëllim një popullsi të rritur.

Shërbimet/Aktivitetet e ofruara

Dializa ekstrakorporale

Shërbimi i dializës ekstrakorporale ka 16 shtretër të ndarë si më poshtë:

 • 13 vende për kronikat ambulatore;
 • 2 vende për HBSAG;
 • 1 vend për izolim;
 • 3 vende për trefishim

Ndërrimet e dializës ambulatore fillojnë përkatësisht në orën 08.00 dhe 13.30 nga e hëna në të shtunë.

Ekziston një SHËRBIM 24-ORËSH i dializës së urgjencës. OU është e pajisur me dhoma ndërrimi dhe tualete për pacientët. Gjatë seancës së dializës shërbehet një mëngjes i vogël, dhomat janë të pajisura me televizor.

Kimia e gjakut dhe kontrollet instrumentale kryhen në qendër sipas një orari të planifikuar. Përdoruesit e dializës përfitojnë nga shërbimi i transportit nga shtëpia në qendrën e dializës me shpenzimet totale të kompanisë që do të aktivizohet në sportel.

Trajtimet e hemodializës për pacientët e shtruar në spital kryhen në një mjedis të veçantë të përshtatshëm.

Trajtimet e hemodializës për pacientët me sëmundje kritike të pranuar në Kujdesin Intensiv kryhen direkt në shtratin e pacientit.

Drejtoria e Nefrologjisë

Departamenti i Nefrologjisë përdor 6 vende për hospitalizim 24-ORËSH dhe 3 vende për akute (dializë emergjente). Qasja në të bëhet përmes pranimit të zakonshëm të KLP-së.

Ofron:

 • një shërbim për diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve nefrologjike;
 • mbështetje klinike në rrjedhën e dështimit kronik të veshkave dhe sëmundjeve të lidhura me të;
 • rruga e informacionit për pacientin në zgjedhjen e dializës

Orari i vizitave për të afërmit është nga ora 13:00 deri në orën 14:00 dhe nga ora 17:00 deri në orën 18:00.

Paketimi i aksesit vaskular për hemodializë të kryer:

 • FAV;
 • CVC-të e përkohshme;
 • CVC-të e përhershme

Shërbimi i dializës peritoneale

Shërbimi i dializës peritoneale përdor 2 shtretër. Dializa peritoneale është një teknikë dialize e kryer nga pacienti ose anëtari i familjes në shtëpi, pas një periudhe trajnimi. Materiali i nevojshëm për terapinë bartet nga qendra.

Periodikisht, pacienti kryen ekzaminime klinike dhe një vizitë të specializuar në OU.

UOC kryen trajtime terapeutike të plazmaferezës për pacientët e shtruar në spital.

Aktivitet ambulator

Qasja në klinikë është me rezervim në FILXHAN me recetë të mjekut të familjes ose specialistit, duke respektuar përparësitë e përshkrimit.

Klinika është e hapur për përdoruesit nga e hëna deri të premten si më poshtë:

 • E hënë – e martë – e mërkurë – e premte kirurgjia nefrologjike nga ora 09.00 deri në orën 13.00;
 • Të martën operacioni me ultratinguj nga ora 10.00 deri në orën 13.00;
 • Klinika e së enjtes e dedikuar për të konstatuar përshtatshmërinë për transplantimin e veshkave dhe kontrollin e pacientëve me transplantim;
 • nga e hëna deri të shtunën SHËRBIMI ega pa rezerva nga ora 08.00 deri në orën 13.00;
 • Aktiviteti Profesional i Lirë Intramoenia përmes CUP duke specifikuar emrin e mjekut nga i cili dëshironi të ndiqeni;
 • Përdoruesi pajiset me broshura në lidhje me: patologjinë, ushqyerjen, metodat e dializës, etj.

N.B. PËR SHKAK TË PANDEMISË COVID, SHTRETËRIT SPITALORË NEFROLOGJIKË JANË CAKTUAR PËRKOHËSISHT NË MJEKËSINË E URGJENCËS UOC.

Menaxherët përgjegjës

Drejtori i UOC: Dr. Franco Bondatti

 • Dr. Francesca Apponi
 • Dr. Federica Fiacco
 • Dr. Guido Russo
 • Dr. Gabriella Pace
 • Infermierë: 28;
 • Ndihmës: 5

Kontaktet

Menaxher: Dr. Franco Bondatti

Koordinator i Infermierisë: Cinzia Bracaglia

Dializa e kantierit Frosinone

 • UOC Nefrologjia dhe dializa emergjente Adresa: Via A. Fabi, Spitali Fabrizio Spaziani, Kati 3 – 03100 Frosinone
 • Adresa e dializës për kujdesin kronik dhe shërbimin ambulator: Via A. Fabi, Palazzina Q, IV^ Piano – 03100 Frosinone
 • Telefon dhe Faks: 0775.898400 / extension tel. 2025 – 2219 – 2220 – 2223 – 2224 – 2225 – 2272 – 2273 – 2276
 • Switchboard: 0775.18831
 • Emaili: dialisi.hfr@aslfrosinone.it

Përditësimi i fundit: 27/12/2023

Pubblicato il: 24/03/2022

Raporto një gabim në këtë faqe