Njësia e Gastroenterologjisë

UOC i Gastroenterologjisë dhe Endoskopisë Digestive të PO të Cassino është një strukturë komplekse brenda Departamentit të Spitalit.

Objekti merret kryesisht me:

 • sëmundjet e sistemit të tretjes (ezofag, stomak, zorrë);
 • sëmundjet hepatokolestero-pankreatike;
 • sëmundjet proktologjike;
 • sëmundjet e lidhura me alkoolin

UOC i Gastroenterologjisë dhe Endoskopisë Digestive të PO të Cassino përbëhet nga:

 • Departamenti i Spitalit, i vendosur në katin e 4-të të PO, përgjatë shtegut të gjelbër, është i pajisur me N° 15 shtretër të zakonshëm dhe 2 DH: diagnoza dhe trajtimi i sëmundjeve të tretjes në fazën akute, posaçërisht hemorragjitë e tretjes, sëmundjet kronike inflamatore të zorrëve, patologjia bilio-pankreatike, patologjia e mëlçisë, si në spitalin e zakonshëm ashtu edhe në spitalin ditor;
 • Klinika e Endoskopisë Klinike dhe Digestive, e vendosur ngjitur me katin e 4-të të PO plus një klinikë ambulatore në Qendrën Shëndetësore Pontecorvo;
 • Stafi mjekësor aktual përbëhet nga 7 Menaxherë Mjekësorë përfshirë Menaxherin e dedikuar për të gjitha aktivitetet ekzistuese;
 • Stafi i Departamentit: përbëhet nga 11 infermierë duke përfshirë njësitë jashtë turnit dhe 2 ndihmës;
 • Stafi Ambulator i Zyrës Kliniko-Endoskopike Cassino: 3 infermierë dhe një staf administrativ;
 • Stafi i Ambulatorit Kliniko-Endoskopik Pontecorvo: 2 infermiere në detyrë aktive dhe një punonjëse sociale që merret me këshillimin për alkoolin.

Qëllimi i shërbimit

UOC i Gastroenterologjisë dhe Endoskopisë Tretëse merret me parandalimin, diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të sistemit të tretjes, që synojnë nevojat e përdoruesit, në përputhje me burimet e disponueshme. Veprimtaria e UOC-së është e orientuar:

 • të garantojë cilësinë, vazhdimësinë dhe transparencën e shërbimeve të ofruara, duke u përpjekur të ruajë standardet e përshtatshme;
 • nëpërmjet verifikimit të vazhdueshëm të cilësisë së performancës, kompetencës dhe përditësimit të personelit, miratimit të protokolleve dhe udhëzimeve më të përshtatshme, përdorimit të pajisjeve moderne dhe që i nënshtrohen vazhdimisht mbikëqyrjes teknike. Sistemet e dezinfektimit të instrumenteve janë shumë efektive dhe të gjurmueshme me një raport të shtypur dhe shumica e aksesorëve të përdorur janë njëpërdorimësh.

Shërbimet/Aktivitetet e ofruara

Shërbimet e ofruara janë si më poshtë:

 • Klinika e Endoskopisë diagnostikuese dhe operative të traktit të sipërm dhe të poshtëm të tretjes;
 • Emergjencat emergjente/endoskopike H24;
 • Shërbimi i Endoskopisë me Kapsula Video;
 • Klinika ambulatore diagnostike-terapeutike PAC;
 • Pranimi në Spitalin Ditor;
 • Do të marrë konsulencë të brendshme (departamentet dhe PS);
 • Klinikë ambulatore ambulatore për:
  • Gastroenterologji;
  • Hepatologji;
  • Alkologji;
  • IBD;
  • Sëmundja e celiakisë
 • Klinika ambulatore divizionale për të siguruar kujdes të vazhdueshëm për pacientët në muajt pas daljes nga spitali me qasje të drejtpërdrejtë, veçanërisht në lidhje me sëmundjet e mëlçisë dhe zorrëve (IBD);
 • Testi i frymëmarrjes për HP dhe intolerancën e laktozës, (zyra Pontecorvo);
 • Klinika e këshillimit alkologjik (zyra Pontecorvo)

Shërbimet e specializuara të ofruara janë si më poshtë:

 • Endoskopia diagnostikuese dhe terapeutike e traktit të sipërm tretës;
 • Endoskopia diagnostikuese dhe terapeutike e traktit të poshtëm tretës;
 • Endoskopi videokapsulare;
 • Vlerësimi dhe pozicionimi i PEG;
 • Vizitat ambulatore dhe konsultimet e brendshme dhe të PS;
 • Paketa diagnostiko-terapeutike:
  • anemi
  • sëmundje celiake
  • ndjekja e kancerit kolorektal
  • sëmundje kronike të mëlçisë
  • iV administrimi i barnave
 • qendra e Referencës së Terapisë Biologjike IBD
 • qendër referimi për përshkrimin e barnave të hepatitit B
 • qendra e referencës për certifikimin e përjashtimit për sëmundjen celiake.

Marrësit

E gjithë popullsia e moshës 14 vjeç e lart

Si të hysh

Reparti i spitalit mund të arrihet përmes:

 • shtrimi urgjent në spital (përmes PS);
 • shtrimi i planifikuar i zakonshëm në spital;
 • pranimi i planifikuar në D.H.

Shërbimet ambulatore klinike dhe endoskopike ofrohen nëpërmjet:

 • prenotimi i KUPËS;
 • pS konsulencë;
 • me qasje të drejtpërdrejtë për kontrolle pas rikuperimit, veçanërisht në rastin e sëmundjeve të mëlçisë dhe zorrëve (IBD)

Orët dhe ditët e marrjes

Orët dhe ditët e marrjes së UOC të Gastroenterologjisë dhe Endoskopisë Digestive të PO të Cassino janë si më poshtë:

 • Klinika ambulatore endoskopike çdo mëngjes nga e hëna deri të shtunën;
 • Klinika ambulatore klinike çdo mëngjes nga e hëna deri të premten;
 • Orari i pritjes për stafin mjekësor në repart çdo ditë përveç të dielave dhe festave nga ora 13:00 deri në orën 14:00;
 • Hyrja e vizitorëve çdo ditë nga ora 13:00 deri në orën 14:00 dhe nga ora 19:00 deri në orën 20:00 (nuk lejohen fëmijët nën moshën 12 vjeç)

Kontaktet

Menaxher: Dr Anna Tanzilli

Cassino Office

 • Adresa: Ospedale Santa Scolastica, nëpërmjet San Pasquale snc, IV° Piano – 03043 Cassino (FR)
 • Telefon: 0776.3929781
 • Drejtoria e shtrimit në spital: 0776.3929694
 • Tavolinë pritjeje ambulatore: 0776.3929623
 • Klinika: 0776.3929835 – 0776.3929621
 • Klinika endoskopike: 0776.3929830 – 0776.3929836
 • Faks: 0776.3929066
 • Qendra Shëndetësore Pontecorvo: 0776.769922 – 0776.769919
 • Emaili: gastroenterologia.polod@aslfrosinone.it

Përditësimi i fundit: 01/04/2022

Pubblicato il: 24/03/2022

Raporto një gabim në këtë faqe