UOSD Kardiologji Pediatrike

KARDIOLOGJIA PEDIATRIKE UOSD është një shërbim i ofruar nga ASL-ja jonë që nga vitet 1990.

Kardiologjia Pediatrike është një super-specializim i disiplinës së Kardiologjisë, i cili mund të kryhet nga Kardiologë me përvojë dhe të trajnuar në degë, nga Neonatologë ose nga Pediatër të trajnuar. Trajnimi kryhet në vetë UOSD.

Shërbimi aktualisht ofrohet nga Dr. FABRIZIO CRISTOFARI, Shef i UOSD, i cili është specialist në Kardiologji dhe është marrë me Kardiologji Pediatrike dhe Neonatale për më shumë se tridhjetë vjet.

Që nga viti 2023, një klinikë ambulatore funksionon në Departamentin e Kardiologjisë, ku shërben Dr. Tiziana Tommasone, kardiologe e trajnuar në institucionin tonë.

KARDIOLOGJIA JONË PEDIATRIKE ofron shërbimet e mëposhtme:

  • Konsulencë Kardiologjike për Neonatologjinë e Kompanisë dhe Pediatrinë e Kompanisë
  • Klinika e Kardiologjisë Neonatale
  • Diagnoza e sëmundjeve kongjenitale të zemrës
  • Diagnostikimi aritmologjik
  • Diagnoza e kanalopative (QT e gjatë, etj.)
  • Parandalimi i Vdekjes së Papritur dhe SIDS e etiologjisë kardiovaskulare
  • Klinika e Kardiologjisë Pediatrike

Arrihet përmes FILXHANIT me udhëzime të rregullta të hartuara nga Pediatri i Kujdesit Parësor ose Mjeku i Kujdesit Parësor. Klinika ndodhet në katin e tretë të godinës Q

Konsultimet konsistojnë në interpretimin e EKG-së, një vizitë kardiologjike dhe ekzekutimin e ekokardiogramit neonatal ose pediatrik.

UOSD përdor marrëdhëniet me Fëmijën Jezus që lejojnë dërgimin e pacientëve që kanë nevojë për vlerësime të nivelit të dytë.

Numrat e telefonit: 07758821-077518831

emaili:fabrizio.cristofari@aslfrosinone.it

Përditësimi i fundit: 03/01/2024

Pubblicato il: 29/03/2022

Raporto një gabim në këtë faqe