Mjekësia UOC

Departamenti i Mjekësisë Pulmonologjike ndodhet në katin e katërt të Spitalit S.Scolastica Cassino (rruga e verdhë); ka 34 shtretër – dy shtretër të dedikuar për shtrimin në spital të të burgosurve.

Njësia Operative komplekse është përgjegjëse për shtrimin në spital të pacientëve që vuajnë nga sëmundje akute të kompetencës internistike (pulmonologji, gastroenterologji, kardiologji, neurologji, sëmundje zëvendësuese, angiologji, etj.) përmes një qasjeje globale, ndërdisiplinore dhe shumëprofesionale të kujdesit.

Sëmundjet më të shpeshta të trajtuara janë kardiovaskulare (insuficiencë kardiake, sëmundje ishemike të zemrës, fibrilacion atrial), respirator (COPD, pneumoni, emboli pulmonare, insuficiencë respiratore akute, diagnozë e kancerit të mushkërive), infektive (sepsë dhe infeksione të indeve të buta), gastroenterologjike (kolit,diarre, melenë), onkologjike, neurologjike (goditje në tru), diabet (ketoacidozë,koma hiperosmolare,hipoglicemi e rëndë).

Shërbimet/Aktivitetet e ofruara

Njësia Operative e Mjekësisë ofron vizita të brendshme me një ambulancë të dedikuar divizionale nga e hëna deri të premten nga ora 12.00 deri në orën 14.00:

 • kontrolli pas shkarkimit
 • vizitë e specializuar në mjekësinë e brendshme

Vizitat ambulante të të ushqyerit klinik nga e hëna deri të premten nga ora 08.30 deri në orën 13.30:

 • PACs terapeutike me administrimin e ilaçeve

UOC-ja e mjekësisë së brendshme përfshin një njësi të thjeshtë operative të  diabetit që kujdeset për njerëzit që kanë ndryshime në vlerat e glukozës në gjak ose ndryshime të tjera metabolike; kryen vizita diabetologjike për të huajt të mërkurën pasdite nga ora 14:00 deri në orën 16:00.

Një seksion i Pneumologjisë i është bashkangjitur Udhëzimit Pneumologjik të Mjekësisë UOC, në pritje të hapjes së UOC të Pneumologjisë, e cila ofron shërbime:

 • Patofiziologjia respiratore: Të martave, të mërkurave dhe të premteve nga ora 08.30 deri në orën 14.00
 • Endoskopia bronkiale dhe pulmonologjia ndërhyrëse: Zgjidhet të hënën dhe të enjten
 • Çrregullime të frymëmarrjes në gjumë: Të martave, të mërkurave dhe të premteve pas vlerësimit ambulator

Marrësit

Njësia e Mjekësisë Pneumologjike merret me menaxhimin (diagnostikimin, kujdesin dhe asistencën) e pacientëve me sëmundje të brendshme.

Si të hysh

Pacientët mund të hyjnë në repart në baza spitalore në modalitetet e tij të ndryshme: shtrimi urgjent në spital përmes KLP-së , i zakonshëm me propozimin e një mjeku të përgjithshëm, që vjen nga repartet e brendshme të Spitalit ose transferohet nga objektet e tjera.

Qasja në shërbimet ambulatore rregullohet përmes prenotimit c/o RECUP. Për shërbimet urgjente dhe/ose veçanërisht komplekse, nuk ka rezervim:

 • Vizitat për shpërndarjen e O2
 • Aktiviteti i endoskopisë bronkiale
 • Shërbime urgjente ambulatore

Orët dhe ditët e marrjes

 • Orari i pritjes për anëtarët e familjes: çdo ditë në oraret e mëposhtme: 13.00-14.00
 • Oraret e hyrjes dhe vizitës së pacientit: çdo ditë në oraret e mëposhtme: 12.30-14.00 dhe 18.30-20.00

Parandalimi

Linjat e trajtimit përfshijnë gjithashtu një ndërhyrje të njëkohshme të parandalimit sekondar në të gjitha sëmundjet e trajtuara dhe parandalimin e aftësive të kufizuara të pacientëve. Vëmendje e veçantë ndaj lezioneve të presionit dhe sindromës së hipomobilitetit tek pacientët e shtruar në spital.

Kontaktet

Përgjegjës: Dr. Bruno Macciocchi

Menaxherët Mjekësor Njësia e Mjekësisë: Dr. F. Cardillo; Dr. C. Coletti; Dr. G. D’Aguanno; Dr. M. Parente; Dr. F. Perna; Dr. A. Reccia

Menaxherët Mjekësorë Pulmonologët: Dr. M. Marcelli; Dr. L. Viglietta

Cassino Office

 • Adresa: nëpërmjet S. Pasquale – 03043 Cassino (FR);
 • Njësia Spitalore: Spitali IV Kati i Rrugës së Verdhë;
 • UOS Diabetologia: IV Floor Hospital – Manager: Dr. Lidia Persichino;
 • Klinika e Posaçme e Mjekësisë Divizionale: Kati IV Spitali;
 • UOS Bronchial Endoscopy: 2nd Floor Hospital – Manager: Dr. F. Di Ruzza;
 • Shërbimi i Patofiziologjisë Respiratore: Spitali i Katit të 2-të;
 • Shërbimi i Çrregullimeve të Frymëmarrjes në Gjumë: Spitali i Katit të 2-të;
 • Telefoni i urgjencës: 0776.3929778;
 • Emaili: medicina.polod@aslfrosinone.it

Përditësimi i fundit: 01/04/2022

Pubblicato il: 24/03/2022

Raporto një gabim në këtë faqe