Njësia e Obstetrikës dhe Gjinekologjisë

Njësia Komplekse Operative e Gjinekologjisë dhe Obstetrikës ofron shërbimet e saj me misionin:

 • Kujdesi për gruan dhe çiftin në rrugën e lindjes që nga javët e para të shtatzënisë, lindjes dhe periudhës pas lindjes, duke ofruar modalitete të diferencuara të kujdesit për shtatzëninë fiziologjike dhe shtatzëninë në rrezik;
 • Parandalimi, diagnostikimi dhe trajtimi i patologjise se sistemit gjenital femeror duke perdorur teknika tradicionale dhe teknikat endoskopike me moderne.

Brenda OUC, që ndodhet në katin e parë të shkallës B të Spitalit, ndodhen Departamenti i Pacientëve Inpatient dhe Klinikat Obstetrike-Gjinekologjike Outpatient, të menaxhuara nga ekipi Mjekësor, Obstetrik dhe Infermieror. Blloku i lindjes është në të njëjtin rrafsh pranë Dhomave të Operimit, për të garantuar nivelin më të lartë të sigurisë.

Çerdhja, ku mirëpriten të porsalindurit, ndodhet në dhomat ngjitur me Departamentin dhe për këtë arsye është lehtësisht e arritshme nga Nënat gjatë orëve të ushqyerjes me gji ose për çdo nevojë që lidhet me kujdesin e fëmijëve.

Pajisja

Menaxheri i objektit: Dr. Michele Desiato

Stafi mjekësor

 • Dr. Agostini
 • Dr. Angelozzi
 • Dr. De Blasio
 • Dr. Donfrancesco
 • Dr. Evangelista
 • Dr. Malerba
 • Dr Silani
 • Dr. Viola

Stafi obstetrik

Përgjegjës për menaxhimin e pacientëve shtatzënë, ai siguron ndihmë të vazhdueshme gjatë aktiviteteve ambulatore, pritëse dhe të shtrimit në spital. Ajo është pranë Gruas me ndihmë individuale gjatë lindjes, lindjes dhe pas lindjes. Stafi obstetrik gjithashtu ndihmon nënat e reja duke siguruar mbështetje dhe informacion në fillimin e ushqyerjes me gji.

Stafi i Infermierisë

Përgjegjës për kujdesin para dhe pas kirurgjisë, spitalin ditor dhe kirurgjinë ditore të pacientëve gjinekologjik, administrimin e terapisë dhe aktivitetin ambulator.

Stafi ndihmës

OSS-ja kryen veprimtarinë e saj për të mbështetur stafin infermieror në kujdesin parësor të pacientit. Ata kujdesen për komoditetin e pacientit, janë në dispozicion për të gjitha nevojat në lidhje me higjienën personale, mjedisin dhe ushqimin.

Spitali

Reparti spitalor përbëhet nga 20 shtretër për pacientët gjinekologjikë dhe obstetrikë, të vendosur në dhoma me 2 ose 4 shtretër. Çdo dhomë është e pajisur me garderobë dhe tualete me dushe.

Shërbime shtatzënie

Dhoma e urgjencës: Asistenca 24/7 është e garantuar për të gjitha gratë shtatzëna që marrin pjesë në dhomën e urgjencës me urgjenca jo të shtyra.

Shërbimet ambulatore:

 • Klinika e Patologjisë Obstetrike
 • Trajtimi i abortit të brendshëm me terapi mjekësore
 • Klinika e Diagnozës Prenatale:
  • Test bi
  • Amniocenteza
  • Villocentesis
 • Klinika ambulatore me ultratinguj:
  • Ultratinguj të tremujorit të parë, të dytë, të tretë
  • Ultratinguj morfologjik
  • Matësit e rrjedhës
 • Klinika ambulatore për shtatzëni afatgjate:
  • Kardiotokografia
  • Shërbime para-spitalore
  • Intervistat për kualifikimin për dhurimin e gjakut të kordonit
  • Takime me çifte për prezantimin e ambienteve të Departamentit dhe Sala Travaglio-Parto
  • Manovrat e jashtme të kthimit të fetusit në një prezantim breech (spital ditor)

Puna e lindjes:

 • Puna fiziologjike dhe asistenca e lindjes për shtatzënitë nga java e 35-të e shtatzënisë (34+1 ditë)
 • Analgjezia inhaluese me oksid nitrik
 • Dhurimi i gjakut të kordonit të solidaritetit

Në Bllokun e Dorëzimit ka 2 Dhoma Dorëzimi dhe 2 Dhoma Dorëzimi të pajisura me të gjitha mjetet për punë në një pozicion të lirë (top fitili, kolltuqe, stol, dyshekë), 1 Ishull Neonatal dhe tualete të pajisura me dush, të cilat mund të përdoren gjatë lindjes si një metodë analgjezike.

Analgjezia e inhalimit me oksid nitrik është gjithashtu e disponueshme gjatë lindjes.

Shtrimi në spital dhe ushqyerja me gji

Qëndrimi në spital në periudhën pas lindjes, me përjashtim të kushteve të veçanta, është zakonisht 2 ditë për gratë që kanë lindur spontanisht dhe 3 ditë për gratë që kanë lindur me prerje cezariane.
Mbështetja e ushqyerjes me gji garantohet nga Stafi i Infermierisë së Shtëpisë së Infermierisë dhe nga Mamitë e Departamentit.
Foshnjat zakonisht strehohen në Fole ngjitur me OUC-në tonë dhe shoqërohen nga stafi në dhomat e kujdesit të nënave, të cilat megjithatë mund të shkojnë në Fole për t ‘i ushqyer me gji.

Asistencë pas lindjes

Klinika ambulatore e tremujorit të katërt aktualisht është aktive në OUC-në tonë, e menaxhuar nga stafi obstetrik, e krijuar për t ‘iu përgjigjur nevojave të nënave të reja në Postpartum. Ofrohet mbështetje për ushqyerjen me gji, çrregullimet e dyshemesë së legenit dhe shumë më tepër.

Shërbime për pacientët gjinekologjik

UOC-ja jonë trajton të gjitha patologjitë kryesore kirurgjikale të aparatit gjenital femëror.

Konsulencë

Asistenca 24/7 garantohet për të gjitha gratë me patologji pelvike-gjinekologjike që lidhen me Departamentin e Urgjencës me emergjenca jo të shtyra.

Shërbime ambulatore

 • Tamponët vaginalë dhe rektalë
 • Ekzaminimet gjinekologjike
 • Pap testi
 • Kolposkopia
 • Histeroskopia diagnostike
 • Ultratinguj gjinekologjik
 • Para-spitalizimet

Kirurgji

 • Kirurgjia laparoskopike minimale invazive për trajtimin e sëmundjeve beninje dhe malinje të traktit gjenital femëror
 • Kirurgji abdominale
 • Kirurgji vaginale
 • Trajtimi i sëmundjeve vulvare
 • Kirurgjia onkologjike me qasje laparoskopike dhe laparotomike
 • Histeroskopia operative
 • Koncizionet e qafës së mitrës

Kontaktet

Përditësimi i fundit: 24/03/2022

Pubblicato il: 24/03/2022

Raporto një gabim në këtë faqe