Qendra e ulçerës së lëkurës

Shërbimet/Aktivitetet e ofruara

Qendra e Ulçerës Lëkurore e ASL të Frosinones (Akti delib. 1748 i datës 6/8/18), ka funksionuar për më shumë se 10 vjet si një qendër e specializuar referimi për kompanitë e nivelit II. Ai kombinon specialistë të shumtë multidisiplinarë për të përmbushur kërkesat shëndetësore të pacientëve që vuajnë nga ulçera kronike të lëkurës të llojeve të ndryshme (vaskulare, ulçera presioni, reumatike , të përziera, atipike, këmbë diabetike, etj.).

Ekipi multi-specialist përbëhet nga dermatologë ambulantë, angiologë, diabetologë, neurologë dhe infermierë të kujdesit për plagët, të koordinuar nga Dr. Alessandro Greco, dermatolog ambulant dhe menaxher dege.

Pas vlerësimit multidisiplinar, pacienti kujdeset dhe trajtohet me trajtime specifike, sipas udhëzimeve më moderne të trajtimit për riparimin e duhur të indeve dhe më pas ndiqet për parandalimin e përsëritjes.

Qendra e Ulçerës së Lëkurës në Frosinone është aktivizuar me disa Protokolle të Mirëkuptimit dhe Bashkëpunimit Shkencor të Universiteteve Italiane.

Orët dhe ditët e marrjes

Struktura funksionon vazhdimisht gjatë gjithë vitit gjatë ditëve të javës, me orë aktive shërbimi nga e hëna deri të shtunën, nga ora 8.00 deri në orën 14.00.

Si të hysh

Çfarë duhet të rezervoni: Është e nevojshme të keni një recetë të lëshuar nga Mjeku i Përgjithshëm (GP) ose Pediatri i Zgjedhjes së Lirë (PLS), ose nga një specialist publik (spital ose rreth) i: vizitës së parë dermatologjike për ulçerën e lëkurës me pyetjen diagnostike të: ulçerës së gjymtyrëve të poshtme, dekubitusit, këmbës diabetike, plagës kronike, djegies ose lezioneve të tjera ulcerative, etj.

Si të prenotoni: Rezervimi mund të bëhet përmes FILXHANËVE të rrethit dhe spitalit në të gjithë kompaninë duke paraqitur recetën e mjekut që merr pjesë.

Klinikat e dermatologjisë së cenueshme të nivelit I

Klinikat dermatologjike të dedikuara për vulnologjinë e Nivelit I janë aktive në Qendrën Shëndetësore Pontecorvo (Rrethi D) të premten nga ora 8.00 deri në orën 2.00 dhe në Klinikën ambulatore të ish spitalit të Isola del Liri (Rrethi C), të enjten nga ora 8 deri në orën 11.00.

Ekipi përbëhet nga një dermatologe dermatologe ambulatore dhe eksperte infermiere në kujdesin e plagëve.

Këto klinika funksionojnë në mënyrë autonome për pacientët me kompleksitet të ulët të kujdesit dhe i referohen Qendrës së Ulçerave të Lëkurës të Nivelit II të Frosinone për lezionet më komplekse të lëkurës.

Si të prenotoni: Ngjashëm me Qendrën e Ulçerës së Lëkurës, duhet të shkoni në FILXHANIN e qarkut me një recetë të lëshuar nga mjeku i përgjithshëm ose PLS ose specialisti në të cilin kërkoni: Vizita e parë dermatologjike për ulçerën e lëkurës me pyetjen diagnostike të: ulçerës së gjymtyrëve të poshtme, dekubitit, këmbës diabetike, plagës kronike, djegies ose lezioneve të tjera ulçeroze, etj.

Kontaktet

Qendra e Ulçerës së Lëkurës Qarku B

Koordinator: Dr. Alessandro Greco

Selia e Frosinone

  • Adresa: Viale Mazzini (në ish Spitalin Umberto I) – Kati përdhes – 03100 Frosinone
  • Telefon: 0775.2072554
  • Emaili: centroulcerecutanee@aslfrosinone.it ose centroulcerecutanee@gmail.com

Përditësimi i fundit: 01/04/2022

Pubblicato il: 21/03/2022

Raporto një gabim në këtë faqe