UOC Neonatologji

Struktura Komplekse e Neonatologjisë është strukturuar si më poshtë:

 • Foleja: shtrimi në spital i foshnjave të shëndetshme;
 • Roming-In: për promovimin e ushqyerjes me gji dhe nxitjen e marrëdhënies nënë-fëmijë. Ndodhet në Repartin e Obstetrikës, ku ndihmohen nënat e reja në kujdesin e të porsalindurit;
 • Patologjia neonatale: të porsalindurit mbi 32 javë të moshës gestacionale dhe me peshë më shumë se 1.200 g shtrohen në spital, si dhe të porsalindurit nga shtëpia e tyre me sëmundje potencialisht jo ngjitëse;
 • Izolimi: pranimi i foshnjave me ngjitje të mundshme deri në një muaj të jetës.

Të gjithë të sapolindurit në kujdes si në Çerdhe ashtu edhe në Patologjinë Roming-In dhe Neonatale, kryhen vlerësimet e mëposhtme:

 1. Shqyrtimi Auditor i Nivelit I;
 2. Shqyrtimi i reflektimit të kuq;
 3. Ekzaminimi metabolik.

Si pjesë e Parandalimit, kryhet një Klinikë ambulatore për administrimin e Synagis për fëmijët e kualifikuar, të lindur dhe të lindur me një kërkesë për pikën e lindjes.

Shërbime ambulatore

Shërbime të tjera ambulatore kanë të bëjnë me:

 1. Konsulencë prenatale;
 2. Ndjekja e foshnjës së parakohshme;
 3. Shërbimi i ultrazërit neonatal me rezervim në ReCUP të ASL. Ai zhvillohet të premten nga ora 9.00 deri në orën 13.00:
  • Truri;
  • Gjithashtu;
  • Veshka;
  • Abdomeni i sipërm dhe i poshtëm;
  • Testikulare;
  • Shpinë lumbo-sakrale
 4. Konsulencë neonatologjike: dërguar Drejtorisë së Përgjithshme të Emergjencave.

Si pjesë e shërbimeve ambulatore, ekziston një Shërbim Infermieror i dedikuar për mostrat e gjakut, trajtimin e kordonit kërthizor, kontrollin e peshës, ndihmën purpera për ushqyerjen me gji…

Laboratori i Departamentit kryen:

 • Analiza e gazit të gjakut nga ABL me mikrometod;
 • Bilirubinemia me bilirubinometer pas centrifugimit.

Menaxherët mjekësorë

 • Dr. Achille Campoli – Menaxher i nivelit I të UOC;
 • Dr. Maria Gabriella Palermo – Menaxhere e Nivelit I;
 • Dr. Niki Oikonomou – Menaxher i Nivelit I;
 • Dr. Domenica Salvatori – Koordinatore e Infermierisë.

Kontaktet

Menaxher: Dr. Achille Campoli

Selia e Frosinone

 • Adresa: Via A. Fabi snc, në Spitalin F. Spaziani, VI Piano – 03100 Frosinone
 • Telefoni i departamentit: 0775.1883218-504
 • Drejtori Telefon: 0775.1883179
 • Telefoni i folesë: 0775.1883504
 • Patologjia neonatale e telefonit: 0775.1883218
 • Telefoni ambulator: 0775.1883220
 • Koordinatore Infermierie Telefon: 0775.1883223
 • Faks: 0775.1883156
 • Emaili: neonatologia.hfr@aslfrosinone.it

Përditësimi i fundit: 01/04/2022

Pubblicato il: 24/03/2022

Raporto një gabim në këtë faqe